Ukoliko živite sa četvoronožnim ljubimcima, prilikom odabira novog stana moraćete da uzmete u obzir nešto više faktora od kvadrature i broja soba. Ako želite da iznajmite novi stan, prvo proverite da li je vaš pas tamo dobrodošao.

Često stanovi u Srbiji nisu pet friendly. Možda su stanodavci poučeni lošim iskustvom, prednost dali ljudima koji nemaju ljubimce. Ipak, uz par saveta sigurno ćete pronaći odgovarajući stan za vas i vašeg ljubimca. Pre nego što u pretraživač ukucate izdavanje stanova Beograd, pročitajte tekst do kraja.

Dajte sebi vremena za pronalazak stana

Svi znaju kako selidba nije lak posao. Gomila stvari, organizacija, prevoz. Zato, dajte sebi vremena za pronalazak stambenog prostora za iznajmljivanje koji prihvata kućne ljubimce.
Počnite da proveravate oglase i kontaktirajte agente za nekretnine i agencije bar šest nedelja pre isteka vašeg zakupa. Videćete da prodaja stanova Beograd i prodaja kuća Beograd ima mnogo više ponuda. Ukoliko niste u mogućnosti da kupite nekretninu, nađite odgovarajuću agenciju za iznajmljivanje stanova.

Imajte razumevanja za one koji odbijaju kućne ljubimce

Na trenutak, stavite u kožu stanodavca ili upravnika stambene zgrade. Možda su imali loša iskustva sa neodgovornim vlasnicima kućnih ljubimaca. Recimo, može biti da nisu čistili izmet za svojim životinjama, da su one bile previše glasne dok su zatvorene u stanu ili da su potpuno uništile nameštaj.

Možda se dešavalo da dobijaju pritužbe komšija na lajanje pasa i pitaju se kako će se nositi sa tim ako se ponovi. Sve ove zabrinutosti su opravdane. Zato svi ljudi koji traže pet friendly stan, moraju biti odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca.

Tražite pet friendly stanove

Veća je verovatnoća da ćete uspešno naći stan, ako se fokusirate na mesta koja dozvoljavaju držanje kućnih ljubimaca. Na taj način, nećete imati nikakvih problema zbog držanja ljubimca u stanu.

Pokažite da ste odgovoran vlasnik

Razne stvari mogu stanodavcima da daju do znanja da ste odgovoran vlasnik koji brine o svom kućnom ljubimcu. Na primer, to može biti pisani dokaz da je vaš pas završilo obuku i dresuru.

Zatim, možete da im pokažete da vaš pas ili mačka redovno ide kod veterinara i da su redovno vakcinisani.

Pitajte stanodavce da li je držanje ljubimaca dozvoljeno

Ukoliko se vlasnik stana dvoumi oko toga da li bi u stan primio nekoga ko ima ljubimce, najbolje je da ga pitate za mišljenje. Razgovarajte sa njim i proverite da li je to rezultat negativnog iskustva sa prethodnim stanarom.

Ostavite dobar utisak

Jako je važno da se promovišete i ostavite dobar utisak. Pošto je pronalazak pet friendly stana mnogo teže negotraženje redovnog stana, dodatno se potrudite.

Ponudite se da prilikom obilaska stana i vaš krznati prijatelj dođe sa vama. Čist, pedantan i dobro vaspitan ljubimac će svojim ponašanjev ostaviti dobar utisak. Takođe, naglasite im da dobro brinete o njemu i da ćete prostor održavati čistim i urednim.

Ono što vam može dati prednost je spremnost da platite nešto više. Ukoliko izdvojite malo veću sumu novca i ponudite je za sigurnosni depozit, vlasnici će vas sigurno shvatiti ozbiljno. Na taj način ćete im staviti do znanja da ćete pokriti bilo kakvu štetu koju bi vaš ljubimac mogao napraviti.

Iskoristite raspoložive resurse

Agencija će vam možda dostaviti spisak svih stanova koji su pet friendly. Ukoliko vam se dopadne stan koji u oglasu nema istaknuto da dozvoljava držanje kućnih ljubimaca, nemojte lako odustati.

Svaka ko ima kućnog ljubimca ili deli sa vama ljubav prema životinjama, pomoći će vam u potrazi. Treba da pokažete stanodavcima da ste odgovoran vlasnik, da ćete održavati higijenu i čistiti za svojim ljubicem.

Šta raditi ako imate velikog psa

Veliki psi, više od dva kućna ljubimca ili egzotične životinje su postali sasvim uobičajena pojava. Ali pronalazak stana u kom ih možete držati je skoro pa nemoguće.

U tom slučaju, najbolja opcija je da ootražite iznajmljivanje kuće, što će sigurno odgovarati aktivnom psu kome je potrebno dvorište.
Kada se prijavljujete za oglase ili šaljete prijave, napišite nešto lepo o svom ljubimcu i prikačite i njegovu sliku. Istaknite njegove pozitivne osobine, kao što je recimo činjenica da voli decu i da se dobro slaže sa njima.

Ukoliko pronađete stambene zajednice koje dozvoljavaju držanje samo malih rasa, pokušajte da im pokažete da je vaš ljubimac dresiran i da neće praviti bilo kakve probleme. Na kraju, uvek stanodavcima možete ponuditi nešto veću sumu novca za iznajmljivanje.