BEOGRAD – Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je jutros da je stanje dvoje učenika i nastavnice ranjenih juče u pucnjavi u školi “Vladislav Ribnikar” i smeštenih u Urgentni centar mnogo bolje, da su oni stabilni i budni, a da je treći učenik takođe budan, ali se njegovo stanje i dalje smatra kritičnim.

“Situacija je danas mnogo bolja, od četvoro povređenih, troje i to učenik, učenica i nastavnica su sasvim dobro, potpuno su stabilni i budni”, rekao je Ašanin za Tanjug.

On je istakao da je najteže stanje četvrtog pacijenta.

“On je skoro ceo dan juče proveo na operaciji, sada je bolje, budan, ali moramo biti jako oprezni i još ga kvalifikujemo kao pacijenta u kritičnom stanju”, rekao je Ašanin i dodao da ne smeju da se daju preuranjene prognoze.

Naveo je da je za danas planirano da se obavi nekoliko kontrolnih pregleda i snimaka kako bi se videli efekti urađenih operacija.

Na pitanje da li su povređena deca u kontaktu sa psiholozima, Ašanin je naveo da će biti vremena za to i da je ključno da se tokom postoperativnih dana prate njihova hemodinamska stanja.

Ašanin je naveo da lekari i dežurni lekari komuniciraju sa roditeljima i daju im sve informacije i da ne bi bilo dobro da ih posećuju dok su u jedinicama intenzivnog lečenja.

Učenik sedmog razreda OŠ Vladislav Ribnikar u beogradu pucao je juče na obezbeđenje i učenike i tom prilikom ubio devet a ranio sedam osoba.

indeksonline.rs/Tanjug