BEOGRAD – Carinici su na graničnim prelazima Šid i Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 21.690 paklica različitih cigareta, skrivenih u posebno dograđenoj pregradi toaleta jednog autobusa, saopštila je danas Uprava carina.

Taj autobus stranih registarskih oznaka, koji je sa 20 putnika i tri vozača bio na putu ka Sloveniji, izdvojen je u utorak, 2. maja, za detaljan pregled na graničnom prelazu Šid.

Prilikom kontrole carinici su na spojevima lima u autobuskom toaletu uočili svežu farbu i silikon, zbog čega je autobus pod pratnjom upućen na granični prelaz Batrovci, radi pregleda mobilnim skenerom.

Prilikom skeniranja, u predelu toaleta, tačnije rezervoara za fekalni otpad uočene su nepravilnosti, a daljim pregledom, uz pomoć fiber optike, utvrđeno je da je naknadno dograđena šupljina pomenutog prostora ispunjena cigaretama.

Pošto je uklonjen lavabo, pregrada od polistera i nekoliko limenih poklopaca, došlo se do skrivene šupljine iz koje je izvađeno 2.169 boksova (43.380 komada) cigareta ”Marlboro”, ”Winston”, ”Camel” i ”Kent”.

Krijumčarene cigarete su zajedno sa autobusom i jednim od vozača predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva, navodi se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug