Gradonačelnik Nihat Biševac obišao je Osnovnu školu u Muru, koja je potpuno rekonstruisana, pa učenici nastavu pohađaju u sasvim novim uslovima.

“Želimo za sve učenike najbolje uslove za pohađanje nastave. Deca zaslužuju iste uslove a što se tiče ovog objekta, zamenjena je stolarija, podovi, objekat ima novu kotlarnicu a okončani su radovi na električnim instalacijama. Uloženo je iz gradskog budžeta u ove radove oko 17 miliona dinara a deo novca potrebnog za rekonstrukciju obezbedili su donatori. U najavi su i radovi za proširenje prostornih kapaciteta škole, kako bi deca iz ovog dela grada bila potpuno zadovoljna, kao i nastavnici, roditelji dece, vannastavno osoblje”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Gradonačelnik je podsetio da je u toku i rekonstrukcija OŠ “Desanka Maksimović”, što je investicija vredna oko pet miliona eura. U saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja Vlade Srbije, lokalna samouprava će učenicima ove škole obezbediti potpuno novi, veći objekat i savremenu školsku salu. Rekonstruisan je, sem toga, niz seoskih i prigradskih škola.

Direktor škole u Muru, Irfan Ljajić ne krije zadovoljstvo ulaganjem u objekat i ističe da su investicijom rešeni mnogi problemi koji su nekada dovodili u pitanje organizovanje nastave u ovoj školi.