Pored radova koji se izvode na izgradnji Kliničko bolničkog centra, Opšta bolnica Novi Pazar radi i na stvaranju boljih uslova za lečenje.

Ova zdravstvena ustanova, dobila je još jedan treći po redu, skener najsavremenije generacije koji će pomoći u još boljoj i bržoj dijagnostici, kao i rendgen zadnje generacije.

Investicija je velika i sa adaptacijom prostorija je nešto malo manja od million eura.

Menadžment Opšte bolnice Novi Pazar na čelu sa direktorom doktorom Mehom Mahmutovićem, nastavlja da radi na poboljšanju uslova rada u ovoj zdravstvenoj ustanovi kako bi pacijenti dobili što bolje uslove za lečenje.

“Ovo je projekat koji smo započeli sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije i mi ga nastavljamo”, rekao je direktor Opšte bolnice Novi Pazar, doktor Meho Mhmutović.

“Pored dva skenera koji su takođe najsavremenije generacije, stigao nam je još jedan, treći, čime se ne mogu pohvaliti čak i veći zdravstveni centri. Pored ovog aparata, stigao je i još jedan rendgen takođe poslednje generacije”, dodao je Mahmutović.

Mahmutović je objasnio da se radi o još boljem aparatu koji je jači od prethodnih na kojima se trenutno radi dijagnostika.

Na postavljanju i montiranju skenera i rendgena radiće se još nekih desetak dana, nakon čega će odmah biti pušteni u upotrebu i na njima će odmah moći da se radi dijagnostika.

“Ovo je velika i ozbiljna investicija. U ova dva aparata koja sam pomenuo, i adaptaciju prostorija u kojima će oni biti smešteni uloženo je skoro million eura”, kazao je direktor Opšte bolnice Novi Pazar, doktor Meho Mahmutović.