BEOGRAD – Ova tragedija nažalost nije ujedinila sve, ocenila je premijerka Ana Brnabić i dodala da su političke stranke morale da se uzdrže od političkih komentara povodom jučerašnje tragedije u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

“Zaista ne želim da koristim ovo za bilo kakve politčke obračune u ovom trenutku. Mislim da su politčke stranke morale da se uzdrže od političkih komentara vezanih za ovu tragediju, mislim da bi do bilo dobro, ali nisu, i u redu, svako od nas bira način života, ponašanja i političke borbe”, rekla je premijerka.

Ona je dodala da određeni mediji i dalje tragediju koriste za polarizaciju i senzacionalizam i da svako treba da razmisli šta radi i koja je individualna odgovornost čak i kada je u pitanju ona lično.

“Svako treba da razmisli šta radi, kako radi i koja je individualna odgovornost u svemu ovome, ulkjučujući i mene. Ali ja znam šta smo mi kao vlada uradili za obrazovni sistem i da ni jedna vlada u poslenjih ne znam koliko decenija nije uradila koliko smo mi uradili za poslednjih 10 godina.

Da li moramo da uradimo više? Da, moramo. Ali svakako u ovom trenutku moramo da zbog opšteg stanja društvu, da pokušamo da stanemo na loptu i da stavimo prst na čelo i nastavimo nekakao dalje. Koliko god to teško bilo i koliko god to u ovom trenutku izgledalo nemoguće”, rekla je Brnabić.

indeksonline.rs/Tanjug