BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa generalnim direktorom u Generalnom direktoratu za susedstvo i proširenje EU Gertom Janom Kopmanom o evropskom putu i ekonomskom napretku Srbije, kao i odnosima u regionu.

Premijerka je ukazala da su mir i stabilnost ključ za napredak regiona i naglasila da je Unija ekonomski partner Srbije broj jedan, dok su na drugom mestu zemlje regiona. Brnabić je precizirala da je Srbija smanjila predviđenu inflaciju, postigla ekonomski rast i to će nastaviti da radi i u narednom periodu.

Brnabić je ukazala da veliki broj kompanija iz EU ulaže i posluje u Srbiji, pre svega zbog stabilne ekonomske situacije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Predsednica Vlade je ponovila da članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateško opredeljenje i prioritet spoljne politike Srbije.

Gert Jan Kopman istakao je važnost toga da se održi zamah u reformama, u Srbiji kao i u celom regionu, posebno u vladavini prava i drugim prioritetnim oblastima.

Kopman je ocenio da evropske integracije treba da budu ubrzane, uz napomenu da ovaj region može da bude motor pokretač Evrope, zahvaljujući ekonomskim reformama.

indeksonline.rs/Tanjug