BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ponovila je još jednom da nikakve privremene vlade neće biti i da samo na izborima vlast može da se menja.

Ona je rekla novinarima u Rakovici da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić spreman da razgovara o konkretnim predlozima kako bi se poboljšala bezbednost, ali da se od opozicije čula samo politika, a ne konkretne mere.

Što se tiče smene članova REM, Brnabić je rekla da to nema veze sa izvršnom vlašću i dodala da je jedna televizija ukinula rijaliti, dok druga to nije učinila, što govori o dvostrukim standardima opozicije.

Ona je dodala da se na skupu Srbija protiv nasilja opet u subotu videlo nasilje.

Na pitanje novinara zašto MUP nije intervenisao kada je neko pokušao da uđe u RTS iz Aberdareve ulice, ona je rekla da nije bilo veće eskalacije, kao i da bi MUP reagovao da se to desilo.

Policija nije tamo intervenisala da slučajno bilo kakva njihova intervencija ne bi bila zloupotrebljena u smislu da vlast vrši nasilje nad građanima koji mirno protestuju.

Podsetila je da je policija reagovala u ranijim protestima, kada je razbijen ulaz RTS.

Istakla je da su sada u protestu protiv nasilja hteli nasilno da uđu u RTS i zapitala, pa kakvi su to onda protesti protiv nasilja.

Ona je poručila da policija neće intervenisati i da Srbija neće izgledati kao 2008. godine kada je policija ubila Ranka Panića tokom protesta.

Brnabićeva je navela i da proteste Srbija protiv nasilja organizuje opozicija i to ona koja je pretila predsedniku Srbije i dodala da sa druge strane, skup Srbija nade nije bio politički skup, već skup jedinstva, jer su ga podržali i drugi građani.

Na pitanje novinara kako nije bio politički skup pošto su na njemu bila jasna politička obeležja, dok na protestu protiv nasilja to nije slučaj, premijerka je rekla da upravo protest Srbija protiv nasilja organizuju političke stranke i najveći nasilnici u našem društvu, koji su pretili Vucičhu i njegovom sinu da će da prođu kao Gadafi.

“Mika Aleksić se bori protiv nasilja, a išao je da se fizički obračuna sa predsednikom u Predsedništvu. I on se bori protiv nasilja”, kazala je Brnabićeva.

Istakla je da se je Dragan Đilas uveo rijaliti u Srbju, a sada se navodno bori protiv rijalitija.

Brnabićeva je rekla da su na skupu Srbija nade bile pristalice i članovi SNS, ali i mnogi drugi koji nisu iz te stranki, ali da su došli da pokažu jedinstvo i nikoga nisu vređali, dok su se sa druge strane čule uvrede, da su oni sendvičari, bezubi i glupi.

indeksonline.rs/Tanjug