BEOGRAD – U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da se nastavi suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Na prethodnom suđenju okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević je završio svoje svedočenje, a danas bi trebalo da počne izlaganje oštećenih u ovom predmetu.

Pored Spasojevića, okrviljeni-saradnici Bojan Hrvatin i Srđan Lalić su se nagodili sa tužilaštvom da za manju kaznu zatvora ispričaju svoja saznanja o krivičnim delima ovog klana.

Okrivljeni-saradnici su pričali o ubistvima sa optužnice ali i onima koja se na njoj nisu našla.

Ispričali su kako su Milinko Brašnjević i Ljubomir Lainović ubili Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, kao i da je Lainović kasnije ubijen na teritoriji KiM.

Lainović je, kako su okrivljeni-saradnici to rekli, ubio i Ljubomira Markovića Kiću, dok su prema njihovim rečima Vlastimira Miloševića ubili Miljković, Belivuk i Mirko Kojić, kojeg su kasnije vođe grupe takođe ubile.

Ispričali su svoja saznanja o ubistvima Alena Kožara i Damira Hadzića na Krfu.

Okrivljeni-saradnik Spasojević se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 14 godina priča o zločinima za koje se grupa tereti, Lalić na kaznu zatvora od 18 godina i Hrvatin na kaznu zatvora od 15 godina.

Pripadnici ove grupe se između ostalog optužicom terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

indeksonline.rs/Tanjug