BEOGRAD – U Srbiji danas promenljivo oblačno sa lokalnom pojavom kratkotrajne kiše ili pljuska, koji će biti češći u brdsko-planinskim predelima, dok se u Vojvodini i Negotinskoj Krajini očekuju duži sunčani intervali.

Vetar slab i umeren, severni. Najniža temperatura od 6 do 11, a najviša od 20 do 24 stepena, saopštio je RHMZ.

U Beogradu veću deo dana pretežno sunčano i toplije, samo je pre podne i sredinom dana, uz više promenljive oblačnosti, u pojedinim delovima grada moguća kratkotrajna kiša.

Vetar slab i umeren, severni. Najniža temperatura oko 11, a najviša oko 23 stepena.

U Srbiji u narednih sedam dana, do 12. maja, prosečno toplo sa maksimalnim temperaturama u većini mesta od 20 do 25 stepeni.

U nedelju (07.05.) lokalno i do 27 stepeni, a samo će u Negotinskoj Krajini sledeće sedmice (od 08.05.) biti malo svežije – od 18 do 20 stepeni.

Zadržaće se promenljivo vreme uz sunčane intervale.

Kratkotrajna kiša sutra je moguća samo na istoku Srbije i u planinskim predelima, a od nedelje (07.05.) biće uslova i za lokalne pljuskove sa grmljavinom, koji će početkom naredne sedmice (08 – 09.05.) biti češća pojava na zapadu i jugozapadu zemlje.

Istovremeno će u košavskom području od nedelje do kraja perioda (07 – 12.05.) duvati umeren, povremeno jak jugoistočni vetar – košava, na jugu Banata i sa udarima olujne jačine.

indeksonline.rs/Tanjug