BEOGRAD – U Srbiji će dnas biti umereno do potpuno oblačno, kiša se ujutro očekuje na jugu Srbije, a u toku dana povremeno i u ostalim krajevima dok će najviša dnevna temperatura iznositi do 22 stepena.

Prema prognozi RHMZ-a, kiša se ujutro očekuje na jugu Srbije, a u toku dana povremeno i u ostalim krajevima. Posle podne ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom.

Najniža temperatura od 9 do 14, a najviša od 16 na jugu Srbije do 22 stepena na severu Vojvodine.

Vetar umeren i jak, na jugu Banata povremeno olujni, istočni i jugoistočni, posle podne i uveče u slabljenju, a u toku noći u skretanju na severni.

I u Beogradu danas umereno do potpuno oblaèno. Ujutro i pre podne suvo i vetrovito (uz umeren i jak istočni i jugoistočni vetar), a posle podne i uveče vetar će oslabiti uz kratkotrajnu kišu povremeno.

U toku noći skretanje vetra na severni. Najniža temperatura oko 14, a najviša oko 19 stepeni.

Prema izglediam vremena za narednih sedam dana, do 10. maja, u četvrtak (04.05.) umereno do potpuno oblačno, povremeno s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom uz dnevnu temperaturu od 16 do 20 stepeni.

Od petka do kraja sedmice temperatura u porastu – maksimalne vrednosti od 20 do 25 stepeni, a uz smenu sunčanih i oblačnih intervala pojava kratkotrajne kiše ili pljuska u petak se očekuje u centralnim, istočnim i južnim predelima zemlje, u subotu tek ponegde u brdsko-planinskom području, a u nedelju, 7. maja, kada će pljuskovi biti praćeni grmljavinom i u ostalim delovima Srbije.

Nastavak promenljivog vremena i u drugoj sedmici maja, a od ponedeljka do kraja perioda, odnosno 10. maja ponovo će duvati košava.

indeksonline.rs/Tanjug