RIM – Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković izjavio je danas da je spreman za masters u Rimu i dodao da želi da pokaže svoje najbolje izdanje na predstojećem Rolan Garosu, prenosi Jahu.

Đoković brani titulu u Rimu, a u drugom kolu u petak će igrati protiv Argentinca Tomasa Ečeverija.

Srpski teniser na prvom mestu ATP liste ima samo pet poena više od drugoplasiranog Španca Karlosa Alkaraza. Đoković će, bez obzira na rezultat u glavnom gradu Italije, po završetku turnira prepustiti prvo mesto Alkarazu.

“Alkaraz će biti broj jedan posle turnira u Rimu. To će biti zasluženo. On igra veoma impresivan tenis”, rekao je Đoković na konferenciji za medije u Rimu.

On je istakao da se oseća dobro uoči prvog meča na mastersu u Rimu, nakon što je zbog povrede desnog lakta propustio turnir u Madridu.

“Sve je to dobro. Uvek se tu i tamo nađe poneka sitnica koja stane na put, ali to je normalno. Kada više nemaš 20-25 godina, mislim da više osećaš neke stvari. Pretpostavljam da je potrebno malo više vremena da se oporaviš. Ali osećam se dobro”, rekao je Đoković, koji 22. maja puni 36 godina.

Srpski teniser je šest puta u karijeri pobedio na mastersu u Rimu.

“Rim je bio veoma dobar turnir za mene, imao sam dosta uspeha na njemu. To je moj najuspešniji turnir na šljaci. Želim da na Rolan Garosu budem u svom najboljem izdanju”, istakao je Đoković.

Đoković je poslednji put igrao na turniru Srpska open u Banjaluci gde je eliminisan u četvrtfinalu od sunarodnika Dušana Lajovića.

“Nedostaje mi takmičenje”, zaključio je Đoković.

indeksonline.rs/Tanjug