BEOGRAD – Predsednik Saveta roditelja u OŠ “Vladislav Ribnikar” Igor Đorđević izjavio je da je na današnjem sastanku u Vladi Srbije obećano da će svi zahtevi koje su roditelji izneli biti ispunjeni.

“Dobili smo čvrsto obećanje da će svi naši zahtevi biti ispunjeni i da će počev od danas početi da se radi na realizaciji i ispunjenju tih zahteva”, rekao je Đorđević za RTS.

On je dodao da je sastanak organizovan u kabinetu gde je, pored predsednice vlade, bio i tim koji je dobio zadatak da ispuni njihove zahteve.

Istakao je da u ovom trenutku ne može da izađe u javnost sa više informacija jer će iz dana u dan imati komunikaciju sa timom i sa premijerkom Anom Brnabić, od koje će dobijati pojedinačne informacije o pojedinačnim zahtevima.

Roditelji OŠ “Vladislav Ribnikar” juče su izneli sedam zahteva, od kojih je prvi da je “potrebna rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga, u kojoj je fazi, jer roditelji moraju to da znaju”.

Drugi zahtev je da se roditeljima objasni šta će biti sa osumnjičenim za ubistvo i u kom statusu su njegovi roditelji, a treći da tim eksternih psihologa i psihijatara redovno radi sa decom odeljenja VII-2, bez češća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđenja nepristrasnosti.

Četvrti zahtev je da se nađe način da učenici odeljenja VII-2 ne ulaze u školu na veliki ulaz i da nastavu imaju u nekoj učionici na malom ulazu.

Pored toga, traži se kompletno renoviranje škole od 1. septembra i da se utvrdi puna odgovornost ljudi koji su u javnost izneli spisak sa imenima iz odeljenja VII-2.

Istovremeno, roditelji su naveli da pružaju punu podršku kompletnom nastavnom kadru.

indeksonline.rs/Tanjug