NION – Finale Lige šampiona će se definitivno igrati u Istanbulu 10. juna, potvrdila je saopštenjem Evropska fudbalska federacija (UEFA) i tako demantovala informacije engleskog “Dejli mejla” da ima rezervnu opciju zbog mogućih nereda u Turskoj posle predsedničkih izbora koji će se održati 14. maja.

“Utakmica će se odigrati u Istanbulu 10. juna, kao što je i planirano”, navodi se u saopštenju UEFA i dodaje: “Ne vodimo nikakve razgovore u drugom smislu s političkim institucijama, vladama ili nacionalnim fudbalskim savezima”.

Istanbul je trebalo da bude domaćin finalnih utakmica 2020. i 2021. Tada je izgubio domaćinstvo zbog pandemije koronavirusa, pa su se finala Bajern – Pari Sen Žermen i Čelsi – Mančester Siti igrala u Lisabonu, odnosno Portu.

Finalisti ovogodišnje Lige šampiona biće poznati posle revanš utakmica polufinala koje su na programu u utorak i sredu. Inter u utorak brani pobedu od 2:0 protiv gradskog rivala Milana, a Mančester Siti i Real se sastaju na “Etihadu” posle madridskih 1:1.

indeksonline.rs/Tanjug