BAČKA TOPOLA – Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije, pošto su večeras u polufinalu u Bačkoj Topoli pobedili ekipu TSC rezultatom 3:0.

Golove za “crveno-bele” postigli su Gelor Kanga u 36. iz penala, Mirko Ivanić u 56. i Kings Kangva iz penala u 73. minutu.

Crvena zvezda će u finalu Kupa Srbije igrati sa pobednikom meča između Vojvodine i Čukaričkog. Ovaj meč je večeras prekinut u Novom Sadu u 33. minutu zbog jakog nevremena i lošeg stanja terena u Novom Sadu pri vođstvu Čukaričkog 2:0. Termin nastavka utakmice biće naknadno saopšten.

Trofej u Kupu Srbije brani Crvena zvezda. Finale Kupa Srbije trebalo bi da bude odigrano 25. maja. “Crveno-beli” su još ranije obezbedili titulu u Superligi Srbije.

TSC je ušao agresivno u meč, a domaćem timu je u drugom minutu poništen gol, pošto je Saša Jovanović pre postizanja pogotka izašao van terena. TSC je u šestom minutu mogao da povede, pošto je dosuđen penal za domaći tim, jer je golman Crvene zvezde Milan Borjan oborio u svom šesnaestercu Stefana Vukića. Vukić je izveo penal, a Borjan je lako zaustavio njegov udarac. Domaći tim je već u narednom napadu imao novu šansu, a Jovanović je šutirao preko gola. TSC je u 16. minutu postigao novi gol, koji je ponovo poništen, ali ovog puta Jovanović se našao u ofsajdu.

Crvena zvezda je prvu šansu imala u 20. minutu, a Kanga je pogodio stativu. Crvena zvezda je povela u 36. minutu iz penala, koji je dosuđen pošto je Dušan Cvetinović igrao rukom u svom šesnaestercu. Sa 11 metara precizan je bio Kanga. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata.

TSC je već na startu drugog poluvremena ostao sa igračem manje, pošto je Cvetinović dobio drugi žuti karton. Gosti su preko Ivanića u 56. minutu postigli drugi gol. Konačan rezultat postavljen je u 73. minutu. Glavni sudija meča Stanko Ostraćanin pokazao je na penal za Crvenu zvezdu, a precizan sa 11 metara bio je Kangva. Do kraja utakmice nije bilo promene rezultata.

indeksonline.rs/Tanjug