BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić je izjavio je danas da je uhapšen otac dečaka osumnjičenog za ubistvo devet osoba u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, i da će u tom slučaju biti preduzete sve zakonom propisane mere.

“Ono što do sada imamo od prikupljenog saznanja: Otac izvršioca ovog teškog dela je uhapšen, oba pištolja koja su nađena – i u rancu i koji je predmet izvršenja krivičnog dela – su imali legalne dozvole od strane muškog roditelja, on (otac) tvrdi da su bila zaključana”, rekao je Gašić na konferenciji za medije u Vladi Srbije.

Upitan kako je moguće da je dete moglo doći u posed oružja, Gašić je rekao da otac ima više komada oružja, izdatih 2016. i 2017 . godine, da su ta oružja bila zaključana pod šifrom.

“Dete je očigledno imalo šifru od sefa čim je došlo u posed ta dva pištolja i tri okvira puna sa po 15 metaka koja su nađena pored ispaljenih čaura i onih koji su ostali u samom oružju”, objašnjava ministar.

Po nezvaničnim informacijama, kako je rekao ministar, dečak je sa ocem išao u streljane, gde je vežbao pucanje.

“Ne znam šta da kažem i prema roditeljima, to jest ocu, biće preduzete zakonom predviđene mere”, dodao je Gašić.

U osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu jutros je ubijeno osam učenika i čuvar škole, a ranjeno šest učenika i nastavnica. Kao osumnjičeni, uhapšen je 14-godišnji maloletnik.

indeksonline.rs/Tanjug