KRUŠEVAC – Umetnice se predstavljaju zajedničkim projektom. Ajla Dazdarević izlaže radove koji su deo njene master izložbe pod nazivom ,, Plakati za kultne domaće filmove”, a čini ih deset plakata, a Adaleta Nikšić Vatić predstavlja novi ciklus slika rađenih kombinovanom tehnikom.

Izložba predstavlja svojevrsnu saradnju Kulturnog centra Kruševac i KC Novi Pazar.

Ajla Dazdarević je rođena 1988. godine u Beogradu.

Diplomirala na Departmanu umetnosti na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, odsek grafički dizajn, a 2010. godine bila je stipendista Fonda za mlade talente Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Master studije grafičkog dizajna završila je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na predmetu Plakat, pod mentorstvom prof. Slavimira Stojanovića.

Učesnik na više grupnih izložbi, umetničkih simpozijuma, kolonija i seminara u zemlji i inostranstvu. Dobitnica je tri nagrade u oblasti dizajna i slikarstva.

Od 2011. godine radi kao grafički dizajner i koordinator programa u Galeriji MMC, Kulturni centar Novi Pazar.

Adaleta Nikšić Vatić je rođena 1992. godine u Novom Pazaru. Osnovne studije slikarstva završila je na Internancionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, u klasi profesora Mehmeda Slezovića. Master studije završila je na FILUM-u u Kragujevcu, u klasi profesora Gorana Rakića.

Dobitica je treće nagrade na Likovnom salonu mladih u Novom Pazaru.
Izložba je po Konkursu, i biće otvorena do 20. juna. 2023. godine.

Marija Stojadinović Nebojša Lapčević

Indeksonline