MADRID – Košarkaši Real Madrida i Partizana sastaju se večeras od 21 sat u odlučujućoj petoj utakmici plej-ofa četvrtfinala Evrolige za plasman na Fajnal-for u Kaunasu.

Rezultat u seriji je 2:2, a sva dosadašnja četiri meča dobili su gosti.

Prvo je Partizan dva puta slavio u Madridu, a potom je Real uzvratio u Beogradu.

Sva četiri meča bili su izuzetno zanimljivi, u prvom je Partizan slavio trojkom Kevina Pantera u poslednjom sekundu, da bi u finišu drugog došlo do tuče i suspenzija.

Real je uzvratio u Beogradu, prvo u trećem meču kada crno-beli nisu mogli da računaju na suspendovane Matijasa Lesora i Kevina Pantera, a Madriđani na Geršona Jabuselea i Gabrijela Deka.

U četvrtoj utakmici vratili su se Lesor i Dek, ali je taj meč odigran u teškim okolnostima posle tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i Real je izborio majstoricu.

Madriđani sem Jabuselea večeras ne mogu da računaju ni na Deka, koji se povredio u četvrtom meču, dok se kod Partizana vraća kapiten Kevin Panter, ali zbog povrede neće igrati Aleksa Avramović.

“Poslednje dve utakmice smo već zaboravili. Nije bilo za pamćenje, pogotovo što smo bili blizu da se plasiramo na Fajnal-for. Sada ćemo imati jaču koncentraciju i moramo da odigramo jače jer znamo da nam je ovo poslednja šansa. Nismo razmišljali ovih dana o drugim stvarima osim o terenu. Dva poraza su nas motivisala da budemo skoncentrisaniji i da damo više od sebe. To nije bilo dovoljno u prošle dve utakmice, ali daćemo sve od sebe da odigramo kako treba”, izjavio je košarkaš Partizana Alen Smailagić posle treninga u Madridu.

Protiv Partizana je i tradicija, koja kaže da domaćin u plej-of serijama nikad nije izgubio odlučujući meč (16-0 posle sinoćnje pobede Olimpijakosa protiv Fenerbahčea), ali crno-belima “na ruku” ide podatak da ekipa koja je vodila 2:0 nikad nije eliminisana.

Pobednik majstorice između Reala i Partizana u polufinalu Fajnal-fora igraće protiv Barselone, dok će rival Oimpijakosu biti pobednik petog duela između Monaka i Makabija.

indeksonline.rs/Tanjug