LONDON – Fudbalski klub Mančester siti mogao bi da zaradi oko 330 miliona evra ako osvoji Ligu šampiona, Premijer ligu i FA kup.

Britanski mediji navode da je Mančester siti favorit za osvajanje “triple krune”, koja bi donela veliko bogatstvo engleskom klubu.

Mančester siti je u prvom meču polufinala Lige šampiona odigrao bez pobednika, 1:1 sa Realom u Madridu, a revanš duel je naredne nedelje u Engleskoj. Britanski mediji navode da bi osvajanje LŠ engleskom klubu donelo zaradu od oko 135 miliona evra.

“Građani” su prvi na tabeli Premijer lige sa 82 boda, dok drugoplasirani Arsenal ima bod manje i utakmicu više. Mančester siti će do kraja sezone igrati sa Evertonom, Čelsijem, Brajtonom i Brentfordom. Britanski mediji ističu da bi u klub iz Mančestera stiglo oko 190 miliona evra ako osvoji petu titulu u poslednjih šest sezona u Premijer ligi.

Finale engleskog FA kupa je na programu trećeg juna, a sastaće se Mančester junajted i Mančester siti. Trofej FA kupa donosi zaradu od 4,5 miliona evra.

Britanski mediji na kraju podsećaju da će Mančester siti ako osvoji LŠ igrati na Svetskom klupskom prvenstvu, a nagrada za njegovo osvajanje iznosi oko 58 miliona evra.

indeksonline.rs/Tanjug