MADRID – Trener košarkaša Reala Ćus Mateo izjavio je danas da očekuje da će njegov tim odigrati kvalitetan meč protiv Partizana i dodao da se nada da će madridski klub pobedom zatvoriti četvrtfinalnu seriju plej-ofa Evrolige.

Košarkaši Reala i Partizana odigraće sutra od 21 sat u Madridu majstoricu četvrtfinala Evrolige. Prva dva meča u Madridu dobio je Partizan, a naredna dva u Beogradu ekipa Reala. Pobednik sutrašnjeg duela izboriće plasman na Završni turnir Evrolige u Kaunasu.

Real će na ovom meču igrati bez suspendovanog Geršona Jabuselea i povređenog Gabrijela Deka. Partizan neće moći da računa na Aleksu Avramovića.

“Radujemo se meču protiv Partizana. Želimo da odigramo dobru utakmicu i da pobedom zatvorimo seriju. Na mentalnom planu smo dobro, ali na fizičkom ne tako dobro. Imamo povređene igrače i jednog koji je suspendovan. Međutim, mi imamo čvrst mentalitet da se borimo protiv svih nedaća. To se videlo u Beogradu, nadam se da ćemo sutra imati isti pristup”, rekao je Mateo, prenosi zvanični sajt Partizana.

On je istakao da ne želi da se osvrće na prethodne mečeve.

“Desile su se neke stvari koje privlače pažnju, ali sada više nema prošlosti ili budućnosti, već samo sadašnji trenutak. Utakmica koja može da prevagne na jednu ili drugu stranu. Niko ne zna šta će na kraju da se desi. Već smo ispisali istoriju toliko puta, kao što naša himna to i kaže, sada su sve misli na jednoj utakmici. Treba da budemo oprezni, da shvatimo šta su naše vrline i mane. Pokušali smo da na terenu istaknemo vrline i to ćemo da probamo da uradimo i sada, jer nas na kraju čeka velika nagrada”, dodao je trener Reala.

Mateo je potom pohvalno govorio o kapitenu Partizana Kevinu Panteru.

“On je sjajan igrač i moraćemo da motrimo na njega. Sa takvim šuterom, zonska odbrana ne mora da bude efikasna. Panter može da iskoči, kao i bilo koji drugi igrač Partizana, to ne smemo da zanemarimo. Zato moramo da se branimo kao tim”, rekao je Mateo.

Trener Reala je istakao da se uzda u dobru igru Valtera Tavaresa.

“To što je on odigrao je izuzetno. Pomogao nam je da nađemo rešenje i nametnemo naše uslove u odbrani i napadu. Voleo bih da to uradi i u sredu. Znam da ga protivnici često fauliraju i to treba izdržati. To je pokušaj da mu se uvuku u glavu, da ga izlude. Ako iskontroliše to, biće naš najbolji igrač”, naveo je Mateo.

On se nada da će Valter Tavares ponovo odigrati dobar meč.

“Znam da ga protivnici često fauliraju i to treba izdržati. To je pokušaj da mu se uvuku u glavu, da ga izlude. Ako iskontroliše to, biće naš najbolji igrač”, rekao je Mateo.

Trener Reala je na kraju naglasio da očekuje veliku podršku navijača na sutrašnjem meču.

Pobednik meča Real – Partizan igraće u polufinalu Završnog turnira Evrolige protiv ekipe Barselone.

indeksonline.rs/Tanjug