LONDON – Fudbaler Pari Sen Žermena i brazilski reprezentativac Nejmar mogao bi karijeru da nastavi u Njukaslu, prenose britanski mediji.

Nejmar (31) ima ugovor sa francuskim klubom do juna 2025. godine, ali bi mogao već u letnjem prelaznom roku da napusti PSŽ, pošto su navijači nezadovoljni njegovim igrama. Navijači Pari Sen Žermena su nedavno ispred sedišta kluba, ali i kuće fudbalera Nejmara protestovali zbog loših rezultata.

Britanski mediji navode da bi brazilski fudbaler mogao karijeru da nastavi u Premijer ligi odnosno Njukaslu, koji je u vlasništvu princa iz Saudijske Arabije Mohameda Bin Salmana. On je vlasnik i Al Nasra za koji igra portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo.

Britanski mediji podsećaju da je Njukasl trenutno jedan od najbogatijih klubova na svetu, a rukovodstvo engleskog tima smatra da bi se Nejmar odlučio uklopio u ovaj tim.

Transfermarkt procenjuje da Brazilac vredi 70 miliona evra. On u klubu iz Pariza ima godišnju platu od 44,1 milion evra.

Nejmar je stigao 2017. godine u PSŽ iz Barselone za 222 miliona evra. On je za francuski klub odigrao 173 meča i postigao je 118 golova uz 77 asistencija.

indeksonline.rs/Tanjug