Naslovna srbija Beograd Memić: Od sutra podela još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji

Memić: Od sutra podela još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji

FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

BEOGRAD – Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je danas da će od sutra biti pušteno još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji i zuamolio građane da budu ažurni u pripremi dokumentacije.

“Sutra ćemo podeliti 100.000 vaučera, ovo je druga podela, a 4. januara smo podelili u rekordnom roku kada je bilo veliko interesovanje. Za samo dva dana podelili smo 100.000 vaučera od po 5.000 dinara”, rekao je ministar turizma i omladine.

On je dodao da su uslovi za dobijanje vaučera isti – vrednost vaučera ostaje 5.000 dinara.

“Jedino što bih naše građane zamolio je da budu ažurni po pripremi dokumentacije i da dolaze na šalter spremni da se ne bi stvarale gužve. I moram da kažem da će ovo biti rekordnija podela, u odnosu na prošlu koja je bila za nepuna dva dana”, istako je on.

On je dodao da je veliko interesovanje za odmor u Srbiji.

“Od kad je na snazi ova odluka u Srbiji, od 2015. godine, ona je naišla na veliko interesovanje od strane naših građana, zahvaljujući toj podeli imao višestruki značaj – ne troše novac samo u Srbiji, nego je 4.200 koji su registrovanih objakata, i time suzbijamo rad na crnom. Veći broj je onih koji su se prijavili i žele legalno da posluju, tako da je to dobra odluka Vlade Republike Srbije”, istakao je Memić.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version