PODGORICA – Predsednik Bošnjačkog veća Suljo Mustafić kaže da se u Crnoj Gori oseća kao “svoj na svome”, ali da se prava Bošnjaka, koja su, kako navodi, decenijama bila na margini, moraju napređivati da bi se sprečio odliv stanovništva.

“Prava Bošnjaka su decenijama bila na margini. Pre svega ključna je zastupljenost u institucijama, ekonomski razvoj tih delova u kojima žive Bođšnjaci i zato imamo odliv stanovništva. Ja verujem da ćemo svi naći način da se ta prava unaprede i da ono što je srazmerna zastupljenost i ekonomski poožaj i sve ostalo rešava na adekvatan način, ne ni na čiju štetu i mimo onoga što neko zaslužuje po svojim referencama, već po onome što je realno stanje”, rekao je Mustafić za TVCG.

On je to rekao povodom Dana bošnjačke zastave, koji se obeležava danas kada će u svim opštinama gde Bošnjaci čine više od pet odsto stanovništva, biti istaknute bošnjačke zastave.

“A centralno izlaganje zastave biće upriličeno u Bijelom Polju u 12 sati”, najavio je Mustavić.

On kaže da bošnjačka zastava predstavlja opštenarodni simbol koji Bošnjake ne vezuje ni za jednu državu, već nosi poruku jedinstva, sloge i opšteprihvaćenosti.

“Ako se ičim Crna Gora može podičiti to je očuvani multietnički sklad u teškim vremenima i to je jedan od najvećih prtljaga koji će Crma Gora uneti u EU, ja se nadam uskoro”, kazao je Mustafić.

indeksonline.rs/Tanjug