Narodni poslanik SDP-a i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava dr Muamer Bačevac zatražio je danas u narodnoj skupštini od Ministarstvo unutrašnjih poslova da se vinovnik zločina u Priboju u kome je izgubljen jedan mladi život što prije privede pravdi i najoštrije kazni.

Bačevac je pozdravio to što su uhapšeni oni koji su počiniocu zločina omogućili da pobegne i najavio da će budno i sa velikom pažnjom pratiti sudske postupke protiv njih i pozvao sve narodne poslanike da se uključe u praćenje ovog slučaja.

Bačevac je podsetio da je ovom zločinu prethodio prošlogodišnji incident kada su policajci granične ispostave na jednoj zabavi pevali neprimerene pesme koje pozivaju na zločin. Bačevac je pozvao ministra da mu dostavi izveštaj o sankcijama koje je ministarstvo sprovelo prema ovim licima.

Bačevac je podsetio da su u Priboju većina oni koji žele da očuvaju dobre međususedske i međunacionalne odnose i da proglašavanje dana žalost pokazuje da se većina građana Priboja saoseća sa porodicom svog sugrađanina i da šalju poruku da ne žele da se ovakva tragedija i zločin ponove.

“Ako želimo da gradimo i da očuvamo dobrosusedske odnose između Bošnjaka i Srba, mi moramo nagraditi one koji promovišu pozitivne stvari, grade dobre odnose i unapređuju ovu zemlju, ali isto tako uvek moramo, za primer, najstrože kazniti one koji počine ovakve zločine.” zaključio je doktor Bačevac.