PARIZ – Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je danas u prvom kolu drugog grend slem turnira sezone savladao Amerikanca Aleksandra Kovačevića 6:3, 6:2, 7:6 (7:1).

Meč je trajao dva sata i 29 minuta. Đoković je treći teniser sveta, dok je Kovačević 114. na ATP listi.

Đoković će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv Mađara Martona Fučoviča, koji je juče u prvom kolu pobedio Francuza Uga Grenijea 3:6, 5:7, 6:1, 6:3. Fučovič je 83. teniser sveta. Srpski i mađarski teniser odigrali su četiri međusobna duela u karijeri, a Đoković je dobio sva četiri meča.

Đoković i Kovačević su ušli sigurno u meč, a na startu prvog seta igralo se gem za gem. Srpski teniser je potom propustio prvu brejk loptu u petom gemu. Đoković je došao do brejka u šestom gemu i poveo sa 4:2. Srpski teniser je zatim prvi set dobio rezultatom 6:3.

Đoković je u drugom setu oduzeo dva gema na servis protivnika i ovaj deo meča je dobio rezultatom 6:2.

U trećem setu viđena je velika borba. Srpski teniser je napravio brejk već na startu trećeg seta, a u narednom gemu spasao je tri brejk lopte. Đoković je u trećem gemu imao nove tri brejk lopte, ali je Kovačević uspeo da smanji na 2:1. Đoković je potom poveo 3:1, ali je američki teniser izjednačio na 3:3. Srpski teniser je zatim napravio novi brejk, a onda je pri vođstvu od 5:4 servirao za pobedu. Međutim, Kovačević je oduzeo gem na servis srpskog tenisera i izjednačio na 5:5. Oba tenisera su potom osvojila po jedan gem, a Đoković je treći set dobio tek u taj-brejku rezultatom 7:1.

indeksonline.rs/Tanjug