Publici na Kalemegdanu i predstavnicima turizma 30 opština na Beogradskom manifestu, Novi Pazar je priredio zanimljivu prezentaciju.

Pored igara u nošnjama raznovrsne verske kulture ovoga kraja, predstavnici kulturno-umetničkih delatnosti i turističke privrede Pazara podsetili su na bogatu istoriju manastira Nemanjića i Raške, kao i na najlepše evropske džamije koje postoje u ovom gradu, ali i na okolne banje u kojima se završava izgradnja savremeniih spa centara.

Kao i uvek, predstavljanje Pazara završilo se tako što su mladi u nošnjama ovoga kraja posluživali posetioce na Kalemegdanu svojim specijalitetima – mantijama svih vrsta, baklavama i tufahijama, kao i sudžukom.

„Sa izgradnjom šest novih bazena, standardnom specifičnom ponudom i širokih ruku Novi Pazar je spreman za leto”, poručili su sa govornice predstavnici TO.

Deveti festival manifestacija, destinacija i degustacija koji se završava danas, imao je i dečju zonu „Mašta može svašta” u kojoj su se mnogi beogradski mališani ovog sunčanog vikenda igrali, a u dečjoj zoni smestilo se i udruženje „Autizam Srbija” izloživši radove autističnih mališana, kako bi se podigla svest o njima u našem društvu. Festival je održan uz podršku nadležnih za turizam u državi, ali i JP „Beogradska tvrđava” i opštine Stari grad.

indeksonline.rs/politika.rs