BEOGRAD – Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je pred prvi meč polufinalne serije ABA lige protiv Cedevita Olimpije da njegova ekipa želi pobedu pred domaćom publikom i vođstvo u seriji pred gostovanje u Ljubljani.

Partizan u nedelju od 19 i 30 dočekuje Cedevitu, od koje je ove sezone izgubio u Ljubljani u regularnom toku šampionata. Zbog toga je trener Partizana svestan da njegove izabranike ne očekuje nimalo laka utakmica.

“Cedevita Olimpija je tim sa kojim smo u poslednje dve sezone igrali veoma izjednačene utakmice. Praktično, uvek su se te utakmice odlučivale u poslednjim posedima. To je dovoljno iskustvo da znamo šta nas očekuje. Izuzetno dobra ekipa, ali naravno naše ambicije su da u prvoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat i da u Ljubljanu odemo sa zabeleženom pobedom i vođstvom u seriji. Cilj ostaje isti, a to je da se plasiramo u finale”, istakao je Obradović.

Košarkaš Partizana Alen Smailagić ističe da rival ima nezgodnu ekipu.

“Oni su nezgodna ekipa, imaju dobre igrače. Pokazali su se u ligaškom delu sezone. Oni su tim sa kojim mi nemamo baš najbolje iskustvo ali prošli put smo pobedili pa se nadamo istom završetku”, poručio je Smailagić.

indeksonline.rs/Tanjug