SMEDEREVO – Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu sud je odredio pritvor do 30 dana A.N. (21) zbog sumnje da je svojoj šestomesečnoj bebi dala antipsihotik, lek “onzapin“.

Pritvor joj je određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, objavljeno je na sajtu tog tužilaštva.

Ona se sumnjiči za krivično delo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Osnovano se sumnja da je osumnjičena u noći između 26. i 27. aprila u Kovinu svom šestomesečnom detetu dala antipsihotik – lek “onzapin“, nakon čega je devojčica hospitalizovana na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”.

Do ovakvog saznanja tužilaštvo je došlo na osnovu obaveštenja navedene zdravstvene ustanove, nakon čega je u saradnji za nadležnom policijskom upravom organizovano hapšenje osumnjičene prilikom otpusta iz ustanove gde je, zajedno sa detetom bila na hospitalizaciji u periodu od 27. aprila do 12. maja 2023. godine.

Osumnjičenoj je odmah, po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno zadržavanje, a zbog činjenice da je nakon izvršene procene rizika utvrđeno postojanje neposredne opasnosti od nasilja u porodici, istovremeno su joj izrečene i hitne mere privremenog udaljenja iz stana i
privremene zabrane da kontaktira žrtvu nasilja i prilazi joj.

indeksonline.rs/Tanjug