BEOGRAD – Na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu sud je odredio pritvor do 30 dana M.B. (51) zbog sumnje da je na raskrsnici na Novom Beogradu automobilom krenuo na policijaca i odgurivao ga.

Nakon saslusanja osumnjicenog u tužilaštvu, koji je tom prilikom iskoristio svoje zakonsko pravo i nije iznosio odbranu, tužilaštvo je predložilo određivanje pritvora u trajanju do 30 dana, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Pritvor je predložen jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, te okolnost da je za krivično delo sa elementima nasilja propisana kazna zatvora preko pet godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela je doveo do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

M.B. se sumnjiči za krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Kako je MUP juče saopštio, sumnja se da se on sinoć oko 20.30 časova, na raskrsnici Ulice Milentija Popovića i Bulevara Zorana Đinđića, oglušio o naređenje saobraćajnih policajaca, koji su preusmeravali saobraćaj zbog održavanja javnog okuplјanja, a potom automobilom marke „mercedes“ kojim je upravlјao krenuo na policijskog službenika i odgurivao ga.

Droga testom utvrđeno da je pozitivan na kokain.

indeksonline.rs/Tanjug