BEOGRAD – Po nalogu Kontakt tačke za bezbednost novinara Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Treće osnovno javno tužilaštvo odredilo je zadržavanje do 48 sati S.S, osumnjičenom za ugrožavanje sigurnosti novinarske ekipe RTS-a koja je bila na službenom zadatku u Zemunu.

Ovim povodom, kao i povodom sve učestalijih pretnji novinarima, Više javno tužilaštvo ističe da neće biti tolerisani bilo kakvi napadi na novinare i da će učinioci krivičnih dela koja ugrožavaju njihov rad biti krivično gonjeni i procesuirani u skladu sa zakonom, objavljeno je na sajtu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kontakt tačka VJT za napade na novinare 24/7 prati ovakve slučajeve i u saradnji sa policijom i osnovnim javnim tužilaštvima stara se da učinioci krivičnih dela budu otkriveni i privedeni pravdi u najkraćem mogućem roku.

Sumnja se da je S.S. u ponedeljak oko podneva u Prvomajskoj ulici u Zemunu prišao novinarskoj ekipi Radio-televizije Srbije koja je bila na službenom zadatku, a potom ih vređao i pretio im.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden na saslušanje Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

indeksonline.rs/Tanjug