BAČKA TOPOLA – Fudbaleri Partizana pobedili su kao gosti TCS (3:1) u meču trećeg kola plej-ofa Suplerlige Srbije i tako sačuvali teoretske šanse da se domognu drugog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Prvu veliku šansu imao je Partizan u 7. minutu, ali je Rikardo iskosa sa desetak metara prebacio gol. Iskupio se bivši reprezentativac Zelenortskih Ostrva za promašaj pet minuta kasnije, kad je posle asistencije Jovića bio precizan sa ivice šesnaesterca.

TSC je uzvratio u 20. minutu, Luka Ilić je iz slobodnog udarca pogodio stativu, a na loptu jenatrčao Saša Jovanović i lako matirao Aleksandra Popovića. U 33. minutu fenomenalnu šansu nije iskoristio TSC, Ilić je u dva navrata bio neprecizan iz neposredne blizine.

Na samom stratu drugog poluvremena, u 48. minutu, Nemanja Jović je posle udarca Natha i odbrane golmana domaće ekipe natrčao na loptu u sa sedam metara je zakucao pod prečku za vođstvo Partizana 2:1.

Konačnih 3:1 za goste postavio je defanzivac Aleksandar Filipović udarcem nogom sa peterca posle kornera i gužve pred golom domaćina.

TSC je i pored poraza ostao drugi na tabeli sa 65 bodova, koliko ima i Čukarički, dok Partizan sad ima 61, koliko i petoplasirana Vojvodina. U narednom kolu TSC gostuje kragujevačkom Radničkom, dok Partizan zbog kazne pred praznim tribinama dočekuje Novi Pazar.