PODGORICA – Košarkaši Partizana posle velike drame pobedili su večeras Studentski centar u Podgorici 81:79 (19:21, 21:19, 20:23, 21:16) i tako izborili treći, odlučujući meč četvrtfinalne serije ABA lige.

U prvom poluvremenu domaćin je uglavnom vodio od dva do pet razlike, Partizan ponovo nije uspevao da lako nađe put do koša, uz očajan šut za tri (2 od 12). Na samom početku drugog poluvremena povredio se Jam Madar koji je iskrenuo zglob u jednoj kontri i nije se više vraćao na parket.

Studentski centar je u 23. minutu poveo 47:40, ali se Partizan vratio i stigao do 52:52. Usledila je nova serija domaćina koji je stigao do plus šest (61:55) u 28. minutu meča. Partizan je do tog trenutka u drugom poluvremenu šutirao trojke jedan od sedam, a ukupno tri od 19.

Uspeli su crno-beli da uhvate priključak krajem treće i četvrte deonice, pa su se ekipe dugo smenjivale u vođstvu. U poslednja tri minuta ušlo se sa 73:73. Trojkom Džejmsa Nanelija Partizan je na minut i 28 sekundi do kraja poveo 76:73. naneli je bio meč-viner za crno-bele, jer je trojkom pet sekundi pre kraja rešio pitanje pobednika.

U redovima Studentskog centra blistao je Flečer Megi sa 15 poena, Zvonimir Ivišić je dodao 12, a Nikola Pavlićević 11.

Najefikasniji u postavi Partizana bio je Dante Ekzum sa 24 poena, Džejms Naneli je dao 23, uključujući ključne trojke u finišu meča. Njih dvojica su jedini dvocifreni u ekipi Partizana.

Partizan je šutirao za tri poena katastrofalno loše (7 od 28), a Studentski centar je imao čak 12 izgubljenih lopti više, ali je i pored toga bio na korak od eliminacije velikog favorita.

Treći, odlučujući meč serije igra se u ponedeljak u beogradskoj Areni od 20 časova.

indeksonline.rs/Tanjug