SARAJEVO – Državljanku Hrvatske koja se zaglavila na stenama planine Velež spasili su danas pripadnici Gorske službe spasavanja (GSS) Mostar i ona je prebačena u mostarsku bolnicu.

”Mi silazimo, ona je prebačena u bolnicu, nemamo detaljnijih informacija”, poručili su pripadnici GSS, prenosi Klix.ba.

Kako navodi taj portal, državljanka Hrvatske juče se zaglavila na polovini vertikalne litice visoke gotovo 400 metara, ali za sada nije poznato kako je dospela u tu nezgodnu situaciju, osim što se okliznula prilikom planinarenja sa grupom Zagrepčana.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, ona je zadobila teže telesne povrede.

Ranije je saopšteno da su pripadnici Helikopterskog servis Republike Srpske pokušali da se približe planinarki, ali bezuspšeno, pa je zbog toga aganžovano oko 80 spasilaca GSS-a Mostar i Sarajevo, koji su uspeli da stignu do nje i bezbedno je spuste na tlo.

U akciji spašavanja, navodi se učestvovali su i pripadnici Eufora, koji su poziv za pomoć primili oko 20 sati iz kabineta ministra odbrane BiH.

“EUFOR ‘Althea’ je odmah poslao spasilački helikopter sa medicinskim osobljem iz sastava EUFOR-a, kako bi pružili podršku većem broju jedinica gorske službe spasavanja koje su već delovale na licu mesta. Situacija na lokaciji bila je teška zbog povreda koje je planinarka pretrpela i opasne lokacije za helikopter u blizini litice”, navodi se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug