BEOGRAD, 25. maja (Tanjug) – Poslanici Skupštine Srbije počeli su oko 13:30 raspravu o izveštaju REM-a od oktobra do marta ove godine, sa posebnim osvrtom na izveštavanje o slučajevima nasilja.

Prethodno su poslanici završili raspravu o vladinom izveštaju o bezbednosnoj situaciji nakon dva masovna ubistva koji je predstavila premijerka Ana Brnabić.

Sednica je počela 18. maja i do danas se raspravljalo o toj tački.

Pored izveštaja o bezbednosnoj situaciji i izveštaju REM-a, na dnevnom redu je i formiranje Anketnog odbora koji treba da utvrdi okolnosti i činjenice koje su dovele do tragedije, kao i izglasavanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću.

Član Odbora za kulturu i informisanje Nebojša Bakarec je naveo, predstavljajući izveštaj REM-a, da opozicija traži da se ukinu rijaliti programi na pojedinim televizijama, a na drugim ne, dodajući da je upravo prethodna vlast DS-a odgovorna za emitovanje prvog rijaliti programa u Srbiji.

Bakarec je rekao da je zakonom zabranjen pritisak na članove REM-a i apelovao na sve da stanu u odbranu REM-a na koje se vrši pritisak.

“Opozicija stalno napada Savet REM-a i meša se u rad nezavisnog regulatornog dela i to je deo kampanje Šolakovih medija sa ciljem da se primora REM da dodeli nacionalnu frekvenciju televiziji u vlasništvu Junajted medije”, rekao je Bakarec.

indeksonline.rs/Tanjug