KRUŠEVAC – Policiji je 17. maja prijavljeno da je jedan radnik povređen u fabrici “Bin komerc” koja se nalazi u sklopu hemijske industrije “Župa” u Kruševcu, potvrđeno je Tanjugu u Policijsko upravi u tom gradu.

Hitna pomoć i policija su izlašli na teren i zbrinuli povređenog radnika.

Kako je rečeno Tanjugu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu, juče je došlo do ekplozije i radnik je zadobio povrede lica i vrata, odnsono opekotine drugog stepena, kao i da je tužilac vršio uviđaj.

Ekplozija se dogodila u pogonu 11, a kako je navedeno tužilaštvo trenutno vrši dokazne radnje.

Juče je na licu mesta bila i inspekcija rada.

Direktor Hemijske industrije “Župa doo Kruševac” Aleksandar Mandić u pisanom saopštenju medijima negirao je da se to desilo u pogonima HI Župa i naveo da vest koju su juče preneli mediji nije tačna.

“Nije došlo ni do kakve eksplozije, niti bilo kakvog incidenta, te nijedan radnik nije na bilo koji način povređen. Ovakvim izveštavanjem došlo je do uznemirenja porodica i bliskih lica zaposlenih u HI Župa, kao i narušavanja našeg poslovnog ugleda, koji se gradi unazad 90 godina na standardima zaštite ljudskih prava, radnih prava i zaštite životne sredine”, naveo je on.

Mediji su preneli da je u HI Župa tokom rada na mašini došlo do eksplozije i požara, u kojem je radnik povređen i da je prevezen u kruševačku bolnicu sa opekotinama po licu i telu.

U kruševačkoj Opštoj bolnici rekli su Tanjugu da nemaju informaciju o tome.

indeksonline.rs/Tanjug