SMEDEREVO – Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, uhapšen je i zadržan do 48 časova R.B. (54) iz Mladenovca, otac okrivljenog U.B. koji je ubio osam i ranio 13 ljudi u Mladenovcu i okolini.

Prilikom pretresa objekata koje koristi osumnjičeni R.B. nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jedna ručno pravljena naprava sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje, saopštilo je to tužilaštvo.

R.B. je, kako preciziraju, uhapšen juče nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilašva u Smederevu, Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP-a RS, u cilju utvrđivanja činjenica koje se odnose na poreklo oružja kojim je njegov sin, okrivljeni U.B. izvršio krivična dela koja mu se stavljaju
na teret.

Osumnjičenom se stavlja na teret krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Njegov sin U.B. se sumnjicic za krivična dela teško ubostvo, Nedozvoljena proizvodnja,
držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, Otmica i Neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

indeksonline.rs/Tanjug