MOSKVA – Napad ukrajinskih dronova na civilne objekte u Moskvi je akt terorizma, izjavio je danas ruski predsednik Vladimir Putin.

Dodao je da napad na civilne objekte potvrđuje koje metode Kijev koristi, i istakao da su pokušaji da se izazove reakcija Rusije i njen odgovor zabrinjavajući, i da građani Ukrajine to treba da shvate, prenosi RIA.

”Mi nismo pokrenuli ovaj rat 2014. godine, već je kijevski režim pokrenuo rat u Donbasu. I mi ne koristimo sredstva koja koriste ukrajinski krupni igrači. Još jedna potvrda toga je napad na civilne objekte u Moskvi”, rekao je Putin.

On je izjavio da je Rusija bila prinuđena da odgovori na rat koji je kijevski režim pokrenuo u Donbasu te su ruske oružane snage napale neprijateljske vojne snage i objekte.

”Ruske oružane snage i Rusija bile su prinuđene da odgovore na rat koji je pokrenuo ukrajinski režim u Donbasu. Bili smo primorani da odgovorimo pokretanjem specijalne vojne operacije. Oružane snage Rusije pogađaju ciljeve na teritoriji Ukrajine, sa dugim naoružanjem preciznog i dugog dometa, i to posebno objekte vojne infrastrukture ili skladišta municije”, rekao je Putin.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Ukrajina je rano jutros izvršila teroristički napad dronom na objekte u Moskvi.

indeksonline.rs/Tanjug