Danas smo sa velikom tugom primili vest o stravičnom događaju koji se dogodio tokom noći u Priboju. Ervin Ćalahmetović (35) bio je žrtva krvničkog prebijanja, koje je nažalost rezultiralo njegovom smrću. Prema dostupnim informacijama, vinovnik ovog nasilnog čina je sugrađanin Igor Avramović (28), koji je pripadnik MUP-a.

Ovaj incident je izuzetno zabrinjavajući, posebno imajući u vidu činjenicu da je vinovnik pripadnik MUP-a, organa zaduženog za očuvanje reda i bezbednosti građana.
SDP traži da država hitno reaguje i preduzme sve neophodne mere kako bi se vinovnik ovog stravičnog događaja priveo pravdi i najstrozije sankcionisao. Drzava mora da pokaze da niko nije iznad zakona i svi moraju snositi odgovornost za svoje postupke.

U ovom trenutku svi treba da budemo uz porodicu nastradalog Ervina. Gubitak voljene osobe je nenadoknadiv i teško je pronaći reči utehe. Kao društvo, moramo pronaći snage da podržimo porodicu u ovim teškim trenucima i da se izdignemo iznad ovog stravičnog događaja.

Najmanje što nam sada treba jeste podsticanje medjuetničkih tenzija. Ovaj incident ne sme biti povod za širenje međunacionalne netrpeljivosti. Kao društvo, moramo biti svesni da nasilje ne sme definisati naše međusobne odnose i da je osuda i sankcionisanje ovakvih dela obaveza svakoga od nas.

SDP poziva nadležne institucije da hitno preduzmu sve mere kako bi se osiguralo pravno procesuiranje vinovnika, kao i da se sprovede temeljna istraga koja će rasvetliti sve okolnosti ovog incidenta. Očekujemo da pravda bude zadovoljena i da se odgovorni za ovo zlodelo suoče s posledicama svojih dela.

U ovim teškim trenucima, apelujemo na sve građane da ostanu smireni i da pokažu solidarnost prema porodici nastradalog.