BEOGRAD – Okrivljeni-saradnik Nikola Spasojević, odgovarajući na pitanja Vlade Draganića, optuženog pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, izjavio je da su mu vođe klana nudile da živi u kući u Ritopeku sa svojom majkom.

Spasojević je precizirao da su mu Belivuk i Miljković ponudili da živi sa majkom u kući u Ritopeku, jer su živeli kao podstanari, i dodao da je rekao da će je poslati u banju kada im kuća bude potrebna.

Draganić je postavljao pitanja o njegovom prisustvu u kući u Ritopeku, zatim da li je on bio član navijačke ili kriminalne grupe, kao i kad je njega Spasojević prvi put video u pomenutoj kući.

Spasojević je rekao da je Draganić vodio policiju da im pokaže gde su pripadnici klana prosipali ostatke tela ubijenih muškaraca, a na pitanje sudije da pojasni odakle mu ta saznanja, Spasojević je rekao da je na policijskoj fotografiji sa Dunava potpisan Draganić.

Spasojević je, pričajući o ubistvu Gligorijevća, rekao da su njemu ruke bile vezane lisicama iza leđa i dodao da su ruke toliko bile stegnute da su poplavele.

Draganić je završio svoje ispitivanje nakon čega je sudija odredila pauzu od pola sata nakon koje će se nastaviti ispitivanje Spasojevića.

indeksonline.rs/Tanjug