BEOGRAD – Srbija se i danas oprašta od žrtava dva masovna ubistva u kojima je život izgubilo 17 osoba u školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i dva sela kod Mladenovca i Smedereva.

Danas je treći dan žalosti u Srbiji, a građani ostavljaju cveće i pale sveće na mestima zločina, ali i na trgovima i drugim javnim mestima.

Poštu stradalima odaju i građani u regionu, a u Crnoj Gori je danas Dan žalosti.

Danas će biti sahranjeno troje stradalih u Duboni kod Mladenovca. Juče su na beogradskim grobljima sahranjena četiri učenika i radnik obezbeđenja škole “Vladislav Ribnikar”, a u Malom Orašju sahranjena su petorica mladića.

Zastave Srbije na institucijama spuštene su na pola koplja, a sve aktivnosti počinju odavanjem pošte nastradalima minutom ćutanja.

U sredu je u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu učenik sedmog razreda K. K. pucao i ubio osmoro učenika i radnika obezbeđenja i ranio šestoro đaka i jednu nastavnicu.

Nepunih 36 sati nakon tragedije u školi na Vračaru došlo je do novog masovnog ubistva – naoružani mladić U. B. ubio je osam i ranio 14 ljudi u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca.

indeksonline.rs/Tanjug