BEOGRAD – Lekar Hitne pomoći Ivana Stefanović, čija je ćerka bila u OŠ “Vladislav Ribnikar” na dan pucnjave, izjavila je danas da ono što su lekari zatekli u školi nakon tragedije jeste nešto na šta nikada u karijeri i niste spremni.

Ona je za Tanjug rekla da se, nakon ćerkinog poziva da se u školi dogodila pucnjava, uputila ka kol centru kako bi videla šta se zapravo dogodilo i koliko je ekipa Hitne pomoći na mestu događaja.

Dodaje da joj je saopšteno od strane kolega da je poziv primljen, da su tri ekipe već na mestu događaja, i u tom trenutku je, kako objašnjava, doktor Stijačić sa terena, preko radija rekao da ima još 10 teže povređenih i da se pošalju sve raspoložive ekipe.

“Ćerka je mene pozvala da bi izbacila poziv, jer u kući naravno postoji ta terminologija. Rekla mi je ‘Mama, nešto se desilo u školi, neko je pucao, neka devojčica je povređena. Možeš li da pošalješ ekipu?’ i ja sam rekla mogu, evo sad ću da vidim. U tom trenutku čujem glas nastavnice, ne znam šta kaže, ali mi moja ćerka kaže ‘Ne brini mama, poziv je primljen’ “, navela je doktorka.

Stefanovićeva je, kako kaže, otišla u školu sa prvom slobodnom ekipom, ne sa namerom da ide kao lekar, iako bi napominje ona, bez pogovora pomogla svojim kolegama, ali je u trenutku kada joj je dete javilo da je dobro i da je na sigurno, kao i da je mesto bezbedno, ušla u školu zajedno sa ekipom i, kako kaže, zatekli su nešto što nikada nisu videli u karijeri i na šta nisu bili spremni, ali da su se bez obzira na sve, poneli kao profesionalci.

indeksonline.rs/Tanjug