BEOGRAD – Košarkaši Partizana poraženi su danas u Beogradu od Studentskog centra sa 84:83 (22:17, 25:29, 21:21, 16:16) u prvoj utakmici četrtfinala ABA regionalne lige.

Najbolji u pobedničkom timu bili su Andrija Slavković sa 22 poena i Flečer Megi sa 16, dok se u Partizanu istakao Zek Ledej sa 20 poena.

Gosti su bolje otvorili utakmicu i nakon tri minuta imali vođstvo od pet minuta. Partizan se mučio u napadu, iz akcija nisu dolazili poeni. Crnogorski tim je uspeo da održi prednost do kraja četvrtine

U drugoj četvrtini gosti su zaigrali još agresivnije i vođstvo uspeli da uvećaju na 13 poena. “Crno-beli” su se ipak preko Pantera i Ledeja vratili u utakmicu. Na pauzu između dva poluvremena Studentski centar je otišao samo sa jednim poenom prednosti.

Treća četvrtina je donela malo bržu igru obe ekipe. Partizan nije uspevao da preuzme vođstvo, pošto se igralo koš za koš.

Poslednju deonicu domaći tim je otvorio poenima Trifunovića koji su osigurali preokret njegove ekipe. Do kraja gosti su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist i povedu sa jednom poenom minut pre kraja.

Druga utakmica četvrtfinala je na programu u četvrtak u Podgorici od 19 časova.

indeksonline.rs/Tanjug