BEOGRAD – U subotu i nedelju igraju se mečevi poslednjeg kola Superlige Srbije koji će odlučiti ko će u kvalifikacije za Ligu šampiona i ko će u plej-aut za opstanak u eliti.

Od ranije se zna da je Crvena zvezda šampion i da će u kvalifikacije za Ligu konferencija Partizan i Vojvodina. TSC je favorit za osvajanje drugog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona i garantuje najmanje grupnu fazu Lige Evrope, jer je klubu iz Bačke Topole dovoljan bod kod kuće protiv Vojvodine da obezbedi istorijski uspeh kluba. Čukarički može do drugog mesta samo ako ko kuće pobedi kragujevački Radnički, a Vojvodina kao gost savlada TSC.

Partizan u subotu, u poslednjem meču sezone dočekuje Voždovac, dok će Crvena zvezda na pšroslavi titule u nedelju ugostiti Novi Pazar.

Kad je u pitanju borba za opstanak, direktno su ispali Mladost GAT i Kolubara, a poslednje kolo će odlučiti koja će dva kluba u plej-aut protiv trećeplasiranog i četvrtoplasiranog iz Prve lige Srbije.

Četiri kluba su u opasnosti da moraju u dodatne mečeve za opstanak, to su niški Radnički, lučanska Mladost, Javor i Radnik. Radnički i Mladost bi pobedama obezbedili opstanak, a Javor i Radnik moraju da slave i nadaju se kiksevima Nišlija i Lučanaca da bi izbegli plej-aut.

Raspored plej-ofa: Subota: Partizan – Voždovac (19.00). Nedelja: Čukarički – Radnički Kragujevac (17.00), TSC – Vojvodina (17.00), Crvena zvezda – Novi Pazar.

Tabela: Crvena zvezda 96 bodova, TSC 74, Čukarički 72, Parizan 68, Vojvodina 62, Novi Pazar 50, Voždovac 46, Radnički Kragujevac 42.

Raspored plej-auta: Subota, 17.00: Spartak – Radnik, Napredak – Javor, Mladost Lučani – Mladost GAT, Kolubara – Radnički Niš.

Tabela: Napredak 39 bodova, Spartak Subotica 38, Radnički Niš 35, Mladost Lučani 35, Javor 34, Radnik 34, Mladost GAT 30, Kolubara 29.

indeksonline.rs/Tanjug