LONDON/BERLIN/PARIZ – Svetski mediji opširno izveštavaju o pucnjavi kod Mladenovca u kojoj je mladić star 21 godinu ubio osam osoba, i ističu da se to dešava manje od 48 sati nakon što je 13-godišnji dečak u Beogradu ubio devet osoba.

BBC je kao udarnu preneo vest da je mladić uhapšen uz konstataciju da su masovne pucnjave izuzetno retke u Srbiji, koja ima veoma stroge zakone o oružju, ali i da je po posedovanju oružja, sa 39,1 komada na 100 stanovnika na trećem mestu u svetu, iza SAD i Crne Gore.

Skaj njuz je detaljno izvestio o pucnjavi i naveo da je “kultura naoružanja” rasprostranjena u Srbiji, ali i na Balkanu.

Gardijan prenosi da su pucnjava u Mladenovcu, kao i tragedija u sredu pokrenule debatu o opštem stanju nacije.

Španski mediji – Pais i Lavagardija preneli su vest navodeći da se takvi događaji ne dešavaju često u Srbiji.

Italijanska Ansa napisala je da se masakr desio na 60-ak kilometara od Beograda, dok Republika navodi da Srbija prolazi kroz noćnu moru.

Francuski Mond i Figaro objavili su vest o pucnjavi u Mladenovcu i naveli da se novi masakr desio u Srbiji, za manje od dva dana od prethodnog.

Vest su preneli i nemački Dojče vele i Frankfurter Algemajne Cajtung navodeći da je pucnjava ocenjena kao teroristički akt.

indeksonline.rs/Tanjug