SARAJEVO – Policija u Bosni i Hercegovini uhapsila je Šerifa Smajlovića iz Banovića, koji je u akloholisanom stanju pretio da će “počiniti masakr kao u Beogradu” i prijavio svoju nameru policiji, rečeno je za Klix.ba iz Uprave policije.

Kako je za sarajevski portal potvrdila portparolka Uprave policije Adnana Sprečić, muškarac inicijala Š.S. se u petak veče sam prijavio policijskoj stanici Banovići, a policija ga je ubrzo uhapsila i zadržala u pritvoru do otrežnjenja.

On je tvrdio da će “poklati i ubiti”, odnosno počiniti scenario većih razmera u odnosu na onaj u Beogradu.

Kao razlog je naveo to što su ga napustili supruga i deca.

“On je od ranije poznat kao osoba sklona alkoholu, a s obzirom na to da su ga zatekli u alkoholisanom stanju, doveli su ga u stanicu. Pošto je narušavao javni red i mir, uz naročito drsko ponašanje i omalovažavanje policijskih službenika, nakon alkotestiranja, a po nalogu postupajućeg tužioca, on je zadržan do otrežnjenja”, navela je Sprečić.

U policijskoj stanici Smajlović je ostao do subote ujutro, a zbog činjenice da je pretnje delio i putem društvenih mreža saslušan je i u svojstvu osumnjičene osobe za krivično delo ugrožavanje bezbednosti.

Po nalogu tužioca policija trenutno vrši dodatne provere ove osobe.

indeksonline.rs/Tanjug