NOVI SAD – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su danas D. B. (35) i A. M. V. (37) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem.

U saopštenju MUP-a su naveli da će zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem u podstrekavanju, krivičnom prijavom biti obuhvaćen i četrdesetjednogodišnji muškarac za kojim policija intenzivno traga.

Sumnja se da je četrdesetjednogodišnjak podstrekao D. B. i A. M. V. da utiču na jednog zaposlenog u domu zdravlja u Inđiji da za tog četrdesetjednogodišnjeg muškarca i njegovu suprugu u informacioni sistem e-Vakcina unese neistinite podatke da su primili obe doze vakcine protiv korona virusa i dobiju potvrdu o vakcinaciji kako bi mogli da putuju u inostranstvo, iako vakcine nisu ni primili.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, zaključili su u saopštenju MUP-a.

indeksonline.rs/Tanjug