PODGORICA – Crnogorski istražitelji uspeli su da identifikuju ženu koja je 12. aprila ove godine na osnovu falsifikovanih dokumenta jedne klijentkinje Lovćen banke podigla s njenog računa čak 1,3 miliona evra, ali joj se i dalje gubi svaki trag.

Prema informacijama podgoričkih Vijesti, inspektori iz Crne Gore utvrdili su da osumnjičena nije sama radila.

„Prevara koja je sprovedena detaljno i planski urađena je tako da žena nije sama učestvovala u krivičnom delu, već je radila za kriminalnu organizaciju čiji članovi, navodno, nisu iz Crne Gore“, pišu Vijesti.

Sumnja se, tvrde, da je kriminalna grupa za koju je radila najverovatnije klan iz susedne zemlje koji joj je, navodno, obezbedio i falsifikovanu ličnu kartu, u kojoj je upisano ime i prezime vlasnice računa, njen datum rođenja i matični broj. Oštećena je praćena i tako joj je, kažu, ukraden identitet, nakon čega je usledila filmska pljačka.

Na lažnom identifikacionom dokumentu piše da je izdat 10. oktobra prošle godine u budvanskoj filijali ministarstva unutrašnjih poslova.

„Policijski službenici odeljenja bezbednosti Herceg Novi preduzimaju sve mere i radnje po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom, koje vodi ovaj slučaj“, rečeno je Vijestima iz crnogorske policije, dok su iz Lovćen banke, u kojoj se dogodila nezapamćena pljačka, rekli da stoje na raspolaganju nadležnima koji vode istragu.

Filmska pljačka otkrivena je 13. aprila, kada je Budvanka M. O. došla u banku i rekla da nije tražila da joj se isplati novac koji je čuvala kod njih. Prevarantkinja je 11. aprila najavila da će podići ušteđevinu, ali pošto se radilo o velikom iznosu novca, rečeno joj je da dođe sutradan i da će je novac čekati. Tada je priložila ličnu kartu službenici banke i podigla novac, koji je zatim stavila u crni ranac i izašla iz objekta. Od tada joj se gubi svaki trag.

indeksonline.rs/Tanjug