Naslovna FB Glavna Vojska Srbije obučavala mađarske vojnike da rade sa toksičnim hemikalijama

Vojska Srbije obučavala mađarske vojnike da rade sa toksičnim hemikalijama

Kruševac, 19. maja 2023. - fotografije niske rezolucije - U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane Vojske Srbije u Kruševcu realizovana je specijalistièka obuka pripadnika Maðarske vojske sa realnim toksiènim hemikalijama. Tokom petodnevne obuke, koja se odvijala uz struènu podršku sertifikovanih instruktora iz Centra ABHO, polaznici su unapredili svoja znanja o toksiènim hemikalijama i praktièno se osposobili za rad sa ovim supstancama. FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/ bg

BEOGRAD – U Centru atomsko-biološko-hemijske odbrane (ABHO) Vojske Srbije u Kruševcu, realizovana je specijalistička obuka pripadnika Mađarske vojske za rad sa realnim toksičnim hemikalijama, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Obuka je trajala pet dana i realizovana je na poligonu Ravnjak. Odvijala se uz stručnu podršku sertifikovanih instruktora iz Centra ABHO, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Mađarske vojske osposobljavali su se za rad u sastavu patrola atomsko-biološko-hemijske službe, izviđanje kontaminiranog zemljišta i objekata, primenu procedura u detekciji toksičnih supstanci, dekontaminaciju naoružanja i opreme, kao i pružanje prve pomoći u slučaju kontakta sa otrovnim hemikalijama.

Ova obuka predstavlja samo jednu od brojnih aktivnosti međusobne vojne saradnje Srbije i Mađarske.

Značaj ovakvih aktivnosti pripadnika oružanih snaga ogleda se u razmeni iskustava, jačanju međusobnog poverenja i razvoju ukupnih odnosa dveju zemalja, ističe se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version