BEOGRAD – Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ocenio je danas da je izjava sociologa Jove Bakića da se SNS ne može pobediti na izborima jeziva za bilo koga, a kamoli za nekog ko smatra da je intelektualac i da zaslužuje nečije poštovanje.

“A kako mislite da nas pobedite, tako što ćete da nas ubijete, kao što su neki drugi predlagali, tako što ćete da nas jurite ulicama sa motkama, vi junaci”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle sednice Predsedništva stranke.

On je zapitao ”u kojoj se to zemlji dolazi na vlast bez izbora”.

“Ili mislite da mora biti izbora, a da ne sme da se kandiduje Aleksandar Vučić i da ne sme da bude nosilac liste, što, kako je rekao, slušamo četiri i po godine. Gde to ima u svetu? Nema nigde. Nije ni Emanuel Makron izlazio na izbore po arondismanima i lokalnim izborima, ali je stajalo njegovo ime. Pa, koga briga”, poručio je Vučić.

Kako je rekao, opozija tvrdi da je on najgori zlikovac i optužili su ga za 50 ubistava.

“Pa šta vam onda smetam, najlakše ćete da me pobedite. I sami znate koliki ste lažovi. Znate i sami koliko ste lagali oko svega i nikakvog uverenja nemate osim da se dočepate vlasti bez izbora. Svaki čovek koji ima trunke demokratskog u sebi bi se pobunio protiv toga. To nije srpska tradicija i toga nigde nema”, poručio je Vučić.

Dodao je da, što se njega tiče, nema problem sa tim i neka nastave sa takvim izjavama.

“Da bežim od Jove Baskića, Bojana Pajtića, Miroslava Aleksića i Dragana Đilasa neću nikada dok sam živ. Dođu ponekada ta tužna, sumorna vremena u kojima najgori isplivaju na površinu, oni koji nisu mogli razred da prođu, i koji pomisle da je vreme za njihovu akciju. Srećom, to vreme kratko traje”, rekao je Vučić.

indeksonline.rs/Tanjug