BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u prethodna tri dana prikupljeno 8.500 komada različitog naoružanja i najavio da je doneta odluka da se 156 stručnjaka pošalje u škole da razgovaraju sa decom i pomognu im da prevaziđu probleme nakon “užasnog masakra” u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.

“Do danas, u prethodna tri dana, gotovo neverovatan podatak, prikupili smo 8.500 komada različitog naoruzanja, 784 minsko eksplozivnih sredstava, znači bombe i zolje, 398.450 komada municije raznovrsnog kalibra”, naveo je Vučić u video-snimku objavljenom na njegovom nalogu na Instagramu.

On je zahvalio građanima na poverenju i tome što brinu o budućnosti Srbije “i naše dece”.

“Doneli smo odluku da odmah uključimo najstručnije ljude iz instituta koji se time bave, psihologe i psihijatre, 156 njih koji će razgovarati sa našom decom po školama, koji će pomoći da se prevaziđu problemi posle užasnog maskara koji smo doživeli”, naveo je Vučić.

“Hvala vam na poverenju, izborićemo se za našu zemlju”, dodao je predsednik Srbije.

Prema informacijama Tanjuga, nikada ovoliko oružja nije dobrovoljno predato i to će neminovno dovesti do smanjenja stope kriminala.